Aku punya hati live

Post a Comment. Segelas kopi menghiasi meja mungil yang ada di hadapanku walau tanpa alas tapi segelas kopi itu tidaklah tumpah karena sudah kusiapkan tissue apabila air kopi itu tumpah.

Setetes demi tetes kopi tarik itu kuhirup agar dapat menenangkan hatiku ini yang telah galau menghadapi masalah cinta. Memang cinta itu complicated banget dan kadang tak seindah cerita sinetron ataupun cerita saat masih SMA dulu. Aku kadang tak mengerti apa sich maunya dia, katanya dia sayang, katanya dia rindu dan itu selalu diucapkannya lewat telpon, sms ataupun BBM tapi nyatanya saat aku jumpa nggak ada kata-kata itu lagi yang diucapkan dia dan itu membuat aku semakin tak menentu dan tak mau terus begini dan aku tak bisa melihat sikapmu seperti itu.

Karena itu nggak bisa membuatku mengerti. Aku tak bisa berlama-lama untuk menghadapi semua itu dan aku lebih baik balik lagi ke Batam untuk melanjutkan kehidupanku bersama kawan-kawanku. Kadang aku tak mengerti maunya dia apa. Katanya Cinta. Aku masih punya hati. Sebenarnya apa yang kamu mau Ajeng!!!! Dia teman kost ku walau usia kami jauh tapi tetap mau berkawan dengan kami mungkin saja karena kawan-kawan dia yang seumuran dengannya sudah punya keluarga jadi mau tak mau dia berkawan sama kami.

Cinta itu problem. Dan kulihat kawanku itu terdiam ketika aku mengucapkan kata-kata itu dan aku tak bermaksud untuk menyakiti perasaan kawanku itu tapi dia sendiri yang memulai semua itu dan sebenarnya aku nggak mau mencampuri urusan pribadi dia.

Mytha Lestari - Aku Cuma Punya Hati

Dan kulihat temanku ltspice and gate pergi dan katanya mau cari makan dulu katanya. Kembali ku menghirup kopi tarik rasa tongkat ali yang kubeli di Mall dekat Baloy.

Kadang aku bingung apa yang dimaui dia. Bagai seorang Hero aku pun ke jogja dan aku nginap di hotel Santika Jogja. Aku suka cari kenyamanan walau harus mahal. Ya kenyamanan itu memang mahal dan makanya aku mencari gaji yang besar sebagai piping inspector di Chevron di Batam.

Tapi apa saat ku sampai di bandara Adisucipto tak ada sambutan walau Ajeng sudah menjadi tunanganku tapi masih saja bersikap cuek sama aku. Tapi aku mengerti kondisi dia saat itu. Tapi saat kujumpa tak seperti kuharapkan banget. Dan akhirnya aku persingkat kunjunganku di Jogja dan balik ke Batam lagi dan gagal semua planning-planningku yang kurencananakan bersama dia. Dan memang aku balik ke Batam tanpa kasih tahu dia. Mau jadi Hero ternyata jadi Bejo. Apa harus kuputuskan cintaku dengan Ajeng karena kulihat sudah tidak ada cinta lagi untukku.

Kadang aku ingin mengakhiri kisah cintaku dengan Ajeng tapi aku sudah pacaran malah sudah bertunangan selama 3 tahun jadi tak mungkin aku akhiri hubunganku dengan dia. Tapi aku tak mau terus begini karena aku masih punya hati dan menurut pendapatku cinta itu adalah sikap dan kasih sayang.

Tapi udahlah karena aku sayang dia akan kutunggu sampai 1 bulan apabila dia tak ada hubungi aku berarti dia sudah tak cinta dengan aku dan aku setidak-tidaknya bisa bersikap terhadap dia. Dan apapun keputusannya mudah-mudahan terbaik buat dia. Aku sayang Ajeng tapi bila cinta hanya sepihak buat apa. Mikirin Cinta yach.?? Aku mau berang sama si tonny ini karena mengganggap wanita itu masalah. Tapi karena kawan aku tak bisa ambil tindakan. Sama saja kayak si Indra pikirku.Pages Home. Dato' Fadzilah Kamsah Kutuk Pas 1.

Assalamualaikum wbt semua and kepada tok. Layan dulu video kat atas sambil-sambil hisap rokok letrik korang. Hanya Allah dan mereka-mereka mengetahui. Tapi semakin hampir dengan PRU ni semakin kuat mereka-mereka mengatakan. Memang beliau amat dipercayai dan ditaksubi oleh sekalian makhluk seantero Malaysia ni.

Tapi dia seorang penceramah motivasi, memang dia seorang yang baik dan mulia tapi belum tentu mampu untuk mengurus dan memimpin dengan baik. Andailah semua ini betul. Posted by rashid. Labels: Dato. Fadzilah Kamsah. Khoshim Malim Kelab Pidato Perdana. Antara intipati yang terdapat dalam video :. Contoh : 'Terdapat 16 cara untuk menjadi suami yang baik. Siapakah gerangan Khoshim Malim ni?

aku punya hati live

Hebat benor! Dia suruh tinggalkan Dato' Fadzilah Kamsah dan kemudian ikut cara dia.

Mytha - Cuma Punya Hati (Full Album 2016)

Nak title 'Penceramah No 1 Malaysia' ke?? No Komen Lek lu Fadzilah KamsahKoleksi Youtube. Kenapa Diam Wahai Pembenci Uncleseekers??? Sepanjang Uncleseekers masuk "dalam" haritu, macam-macam aku tengok gelagat orang yang 'baca' tanpa menggunakan mata dan akal sebaik kejadian. Hanya tahu menuduh tanpa menilai dan memperhalus.Informasi lagu Kahitna - Aku Punya Hati ada pada tabel. Download Lagu. Saat aku di sisimu, hatimu terasa jauh Semua rasanya hampa, walau katamu banyak rindu Perasaanku tak bisa dustai, tak seperti dulu lagi Aku tak mau terus begini Bila kau tak lagi sungguh-sungguh cinta aku Walau hati ini tak sanggup lupakan dirimu Kusadari aku yang harus pergi Aku masih punya hati, engkau pasti tahu itu Bila ku salah mengapa kau diam, mengapa tak kau bicara Cinta ini masih tersimpan Meski kini semua hanya hanyalah fatamorgana Aku tak mau terus begini Bila kau tak lagi sungguh-sungguh cinta aku Walau hati ini tak sanggup lupakan dirimu Kusadari aku yang harus pergi.

Download lagu Kahitna - Aku Punya Hati hanya untuk review saja. Lagu populer Kahitna - cantik Durasi : - Size : 3. Sheryl sheinafia - kutunggu kau putus Durasi : - Size : 2. Cokelat - bendera Durasi : - Size : 3. Iwan fals - kemesraan Durasi : - Size : 5. Badai romantic - melamarmu Durasi : - Size : 3. Titi dj - bahasa kalbu Durasi : - Size : 3. Jikustik - puisi Durasi : - Size : 3.

DAHSYAT - Mytha Lestari "Aku Cuma Punya Hati" [9 Mei 2017]

Tangga - cinta tak mungkin berhenti Durasi : - Size : 3. Sheila on 7 - betapa Durasi : - Size : 2. Jangan lupa simpan halam ini untuk download lagu kedepannya.Post a Comment.

Copyright Lirik Lagu Lyrics is proudly powered by blogger. Lirik Lagu Lyrics. Subscribe to: Post Comments Atom. Lirik Lagu ST12 — Setiaku. Lirik Lagu Kerispatih - Menjemput Impian. Lirik Lagu Eminem - Not Afraid. Lirik Lagu Avril Lavigne - Innocence. Lirik Lagu Afgan — Bunga Terakhir. Lirik Lagu Girls Generation - Genie. Lirik Lagu Katy Perry - Peacock. Lirik Lagu Gerimis Mengundang - Slam. Lirik Lagu Katy Perry - E. Lirik Lagu Sherina — Simfoni Hitam.

Lirik Lagu Astrid - Mendua. Lirik Lagu Avenged Sevenfold - Nightmare. Lirik Lagu Genesis in Too Deep. Lirik Lagu Jessie J Domino. Lirik Lagu David Archuleta - Crush. Lirik Lagu Britney Spears - Sometimes. Lirik Lagu Nikita Willy — Maafkan. Lirik Lagu Rihanna - Cry. Lirik Lagu Rihanna - Umbrella. Lirik Lagu Christina Aguilera - Beautiful.

Lirik Lagu Christina Aguilera - Reflection. Lirik Lagu Eminem - Beautiful. Lirik Lagu David Guetta - Titanium. Lirik Lagu Pitbull - International Love. Lirik Lagu Cherry Belle - Dilema. Lirik Lagu Coldplay - Paradise. Lirik Lagu Jason Derulo - Breathing. Lirik Lagu Justin Bieber - Mistletoe.Tuesday, January 1, Goodbye and welcome Entry yang pertama dan terakhir untuk tahun ini.

Sekarang ni Tapi mungkin akan publish on Biasalah, dah lama tak menulis. Takde skill orang kata. Macam2 peristiwa yang aku alami sepanjang tahun Ingatkan penutupnya aku dah jadi isteri orang, haha.

Tp still single mingle lagi. Takpelah, itu kan keje DIA.

Download lagu Kahitna - Aku Punya Hati Mp3

Kita plan macam mane sekalipun, He always the best planner. Stop pasal tu.

aku punya hati live

Sekarang ni sedang mencari cari diri. Mungkin banyak yang kene perbaiki, repair apa yang patut. Audit apa yang perlu. Pernah terbaca satu quote, bila ada yang bertanya pasal jodoh. Jawabnya mudah saja, " Saya sedang membaiki diri, mungkin si dia juga sedang membaiki diri. Saya juga sedang menjaga hati, mungkin si dia juga sedang menjaga hati.

Full Album Mytha Lestari Cuma Punya Hati 2017 Download Mp3

Walau kita tak pasti siapa si dia yang dimaksudkan. Dan sekarang pun masih lagi mencari-cari kerja yang sesuai. Bukan memilih kerja, tapi sampai bila kita mahu di takuk lama kan?Aku rs dia pon x implement aper yg dia ckap. Aku pon dlu pminat dia. Aku suka sgt dlu dgar motivasi dia,crita dia, nsihat agama dia, gaya dia dll.

Tp skrang dh slow Aku brani bet klu tips dia, 1 pon blum tentu org rmai implement. Dngar mmg best tp sbenarnya ia x praktikal. Dngar mmg rs tmotivasi tp ia x tdorng. Adakah sm teori dgn praktikal?? Contoh bl kt stress, sntiasa org nsihat suruh bselawatlah, bzikir, bsabar dll. Bunyinya mmg mnyenangkan tp ada saper pernah wat n bjaya mhilangkan stress tu? Sbbnya kita: 1 bukannya mhapuskn punca cause stress tu.

Klu hnya kt yg x fham dlam bribu2 org yg fham, itu mknanya mungkin kt yg x ckup baik. Tp klu bribu org x fham n x leh implement, tu mknanya pceramah tu yg x ckup baik. Kenape la ko org suke sangat melihat keburukan org lain Pages Home. Wednesday, 11 January Rahsia Penceramah No.

Wahai Dato' Fuckzilah Kamsah Macam2 program buat untuk mendidik anak Dan mendidik mak bapak dengan pelbagai topik Segalanya hanya dan semata-mata untuk meraih kewangan yang lumayan dan melariskan buku-buku yang dipasarkan. Supaya dapat anugerah "Best Seller". Kenapa aku cakap macam ni??? Salah dan kelemahan orang lain nampak. Tegur mak bapak supaya mendidik anak mengikut cara betul dan mengikut hasil kajiannya yang telah dia buat.

Padahal dia tiru dari buku-buku orang putih je Aku tanya soalan, dia cakap "cek macam mana aku didik anak dan dia kata anak aku ada jin hasil saka dari datuk nenek aku. Dulu aku rasa dia gak yang tak percaya dengan hantu la ape la. Sekarang dia cakap anak aku degil sebab ada saka dari atok nenek aku. Tak masuk akal langsung. Bak kata orang, mengata dulang paku serpih Mengata orangdia yang lebih.

Nak tengok ape yang terjadi kalau ikut acuan dia dan kajian dia tu?????? Anak Dato' Fazilah Kamsah "Dayah" paling kanan. Anak Dato' Fadzilah Kamsah "Dayah" paling kiri. Anak Dato' Fadzilah Kamsah "Dayah". Anak Dato' Fazilah kamsah "Syakir" peng. Gambar-gambar ni aku dapat kat "Muka Buku" anak dia sendiri nama dia Syakir.

Macam ni zaman bercinta dia rupanya. Waktu pasangan bergaya. Waktu dating di Carls Jr.Thursday, December 5, Voucher Aeon.

aku punya hati live

Sebelum ni ada cerita pasal main go kart kan So aku main just untuk suka-suka untuk mencuba menda baru. Walaupon main untuk suka-suka tapi aku dapat voucher bernilai rm Korang pernah jadi macam ni tak?

Takde update paling latest dan bila klik dia kuar command-command yang aku tak tahu. Boleh tinggalkan komen. Seperti mana kita tahu ape yang berlaku dekat negara Filipina sangat menyayat hati.

Taufan haiyan yang berlaku pada bulan lepas telah membunuh dan menyebabkan beribu orang tercedera, serta berjuta orang tanpa rumah, air dan ubat untuk menjalani kehidupan seperti biasa. Pihak nuffnang telah melancarkan kempen derma serantau bagi menolong mereka yang dalam kesusahan di sana. Bulan lepas my department buat satu event the bigger loser So pada waktu ada health screening Alang-alang fre why not cuba kan Result untuk darah ni lom kuar lagi Antara gambar sempat amik.

Daripada tajuk dia ni ape korang pikir? Jalan citer yang menarik sangat sebab mengisahkan seorang bos yang tegas tak bertempat watak yang dia bawa oleh arrayyan. Suka marah, suka tengking ,berlagak bos dan semua ada dekat dia lahhh Selepas tu, arrayyan dapat seorang PA yang kalut, kelam kabut dan kuat melatah yang bernama abby nama sebenar tak hengat. So daripada sifat yang ada tu membuat arrayyan jatuh cinta B dan sayang okey Boleh layan citer ni kalau nak lebih tahu lagi kena beli taw!

Tuesday, December 3, Novel is novel. Biasalahh tengok tajuk mesti dah agak kan So bulan depan tak payah beli novel lahh cukup stok sampai bulan depan tapi yeke bule stop menyoping ni Saturday, November 30, Go kart. First time pergi sepang pagi tadi sebab main go kart anjuran vendor company.

Ok sambung citer Setelah sampai dekat litar, jumpa bos-bos,register dan lepak breakfast dulu. Lepas tu pengajur bahagi kat group untuk masuk ke litar sebab takot berlaku perlanggaran. So bila tengok group A main macam seronok lagi ada seorang akak company lain join Aku ngan kak ida pening arr!